فواید بدنسازی برای مغز

فواید بدنسازی برای مغز به قدری زیاد است که امروزه بیشتر پزشکان برای سلامت مغز ورزش را توصیه می کنند. تمرینات بدنسازی تنها برای تقویت عضلات و تناسب اندام نیست بلکه می تواند تغییراتی درونی هم ایجاد کند. تاثیری که ورزش بدنسازی به طور همزمان بر سیستم مغز و اعصاب می گذارد باعث شده تا شما آرامش خاصی داشته باشید و از هر گونه اختلال روحی و روانی از جمله افسردگی دور باشید. برای شناخت بیشتر این فواید متن زیر را دنبال کنید.

تاثیرات بدنسازی بر عملکرد مغز و سیستم عصبی

قبل و بعد تمرین و تاثیرش روی مغز

بدنسازی ورزشی کاملا اصولی است که بر بخش های مختلف بدن تاثیر می گذارد. برای بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی توصیه می شود تا افراد این ورزش را دنبال کنند. در زیر به تاثیرات مثبت بدنسازی بر بدن اشاره می کنیم:

کاهش استرس را بهبود می بخشد

برای کاهش استرس و اضطراب بدنسازی بهترین گزینه است. شما با انجام این ورزش می توانید استرس را از خود دور کنید که در چنین شرایطی مغز عملکرد بهتری خواهد داشت. با آزاد شدن مواد شیمیایی در مغز روحیه شما تقویت شده و هورمون آدرنالین بیشتری ترشح می شود که می تواند آرامش شما را هم بیشتر کند. این مهمترین تأثیر ورزش بدنسازی بر سیستم عصبی و مغز انسان است؛ به همین دلیل افرادی که مرتب ورزش می کنند آرامش بیشتری هم دارند.

تمرکز و مهارت های تفکر انتقادی را بهبود می بخشد

برای اینکه افراد تمرکز بیشتری روی مهارت ها و تفکرات خود داشته باشند نیاز است تا با ورزش عملکرد مغز را بهبود ببخشند. با بدنسازی می توانید حتی با افزایش سن هم بهترین سطح تفکر را داشته باشید. در بدنسازی حرکات ورزشی تنها با هدف تقویت عضلات نیستند بلکه با فعالیت های هوازی ترکیب شده اند تا به عملکرد مغز هم کمک بیشتری کنند.

تعامل اجتماعی

برای مغز سالم تعامل اجتماعی اولویت دارد چون می تواند در اجتماع به پیشرفت برسد. با کاهش استرس خلق و خوی فرد بهتر شده و راحت تر می تواند با دیگران ارتباط بگیرد. ورزش بدنسازی با سلامت مغز یک رابطه کاملا مستقیم دارد به طوری که وقتی شما این ورزش را دنبال می کنید دیگر افسرده و منزوی نخواهید بود و می توانید با ارتباط برقرار کردن با دیگران دوستان جدیدی پیدا کنید. شما از کنار دیگران بودن لذت خواهید برد و این نگرانی شما را هم کمتر می کند.

جریان خون را در مغز تقویت می کند

با انجام حرکات بدنسازی جریان خود در مغز انسان افزایش پیدا می کند و این سوخت و ساز می تواند باعث عملکرد بهتر سیستم عصبی شود. در بدنسازی شما فعالیت های مختلفی را تجربه می کنید که هر کدام  تأثیر مثبتی بر بدن دارند. با این کار بین اعصاب داخلی مغز یا همان سیستم عصبی ارتباط هماهنگی برقرار می شود. در این شرایط حافظه شما هم بهتر عمل می کند و خلاقیت شما به طور چشمگیری تحریک خواهد شد. با این تاثیرات مثبت شما قادر خواهید بود مسائل را به بهترین شکل حل و فصل کنید  و با ورزش بدنسازی رابطه بهتری داشته باشید.

افزایش انگیزه و حس موفقیت

این حس خوب از مغز انسان سرچشمه می گیرد. وقتی شما با انجام حرکات بدنسازی استرس را از خود دور می کنید انگیزه بهتری برای ادامه راه دارید و می توانید خود را به موفقیت نزدیک تر ببینید. با ورزش کردن شما مغز سالم در بدن سالم خواهید داشت که می توانید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنید.

تنظیم ضربان قلب و فشار خون

با شروع ورزش بدنسازی خون درون عروق با سرعت بیشتری پمپاژ می شود که این سلامت قلب را نشان می دهد و می تواند سلامت سیستم عصبی را هم به همراه داشته باشد.

اهمیت ورزش و فعالیت بدنی برای سلامت مغز

تاثیرات حرکات بدنسازی روی مغز

سلامت مغز با ورزش رابطه ای مستقیم دارد به طوری که وقتی شما ورزش بدنسازی را دنبال می کنید سیستم عصبی شما عملکرد بهتری خواهد داشت و وقتی برای مدت بدنسازی را کنار می گذارید شاهد اختلال در مغز و سیستم عصبی هستید. بیشتر افراد انرژی مثبت و احساسات خوب خود را از ورزش دریافت می کنند و بدون آن حس کسلی دارند.

احساسات به‌دست آمده از بدنسازی فقط روی جسم ما تأثیر ندارد بلکه روح و روان ما را هم تحت تاثیر قرار می دهد. بعد از بدنسازی احساس آرامش می کنیم و این اعتماد به نفس و سطح هوشیاری ما را هم بیشتر می کند. تجربه ثابت کرده که افرادی که به ورزش بدنسازی علاقه مند هستند و آن را مرتب دنبال می کنند آمادگی بیشتری در مقابل چالش های زندگی دارند و همیشه می توانند با استرس مقابله کنند و بهترین تصمیم را در موقعیت های سخت بگیرند.

بدنسازان افرادی فعال با زندگی سالم هستند که انگیزه بیشتری برای حفظ سلامتی خود دارند. سیستم عصبی آنها در هر شرایطی بهترین عملکرد را خواهد داشت.  با انجام ورزش بدنسازی شما قادر هستید به راحتی شبکه عصبی مغز را تقویت و فرکانس های مختلف را دریافت کنید. در این شرایط ارتباط قوی بین دو نیم کره مغز برقرار خواهد شد. تعادل بیشتر و بهبود حافظه اهمیت ورزش بدنسازی برای سلامت مغز را بیشتر می کند.

وقتی در بدنسازی فعالیت جسمانی شدیدی دارید قلب شما تحریک شده و خون که حاوی اکسیژن و مواد مغذی است  با سرعت و قدرت بیشتری به اندام های مغزی می رسد. این می تواند عملکرد سیستم عصبی را دو چندان کند. برای اینکه مغز بتواند واکنش بهتری در مقابل محرک ها داشته باشد نیاز است تا شما ورزش را به صورت روتین انجام دهید.

چگونه بدنسازی روی سیستم عصبی اثر می گذارد؟

بدنسازی یا پرورش اندام با روش های خاصی سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد. برای رسیدن به سلامت بدن و مغز این بهترین گزینه است که می تواند در طولانی مدت اثرات بهتری هم داشته باشد. سلول های مغزی در پروسه بدنسازی بیشترین فعالیت را دارند و این می تواند سلامت آنها را دو چندان کند . برای افزایش تمرکز و دقت و بهبود حافظه کوتاه مدت داشته تقویت سلول های مغزی نیاز است که ورزش بدنسازی به صورت روتین ادامه پیدا کند.

نحوه تاثیرگذاری این ورزش به این صورت است که ابتدا حجم مغز را افزایش داده؛ سپس حفره هایی که در قسمت خاکستری مغز هستند را کاهش می دهد تا فرد حافظه بهتری برای یادگیری داشته باشد. برای پرورش سلول های عصبی ورزش کاملا ضروری است. با انجام ورزش بدنسازی بدن آندورفین که باعث بالا رفتن روحیه می شود را آزاد می کند. شخصیت و نوع زندگی و موفقیت افراد هم در این شرایط تحت تاثیر قرار می گیرد. با افزایش اعتماد به نفس شما انگیزه برای انجام هر کاری را پیدا می کنید.

وقتی بدنسازی را با تمرینات سخت و سنگین استارت می زنید مغز برای مراحل بعدی به شما فرمان خواهد داد که اکنون بدن به چه تمریناتی نیاز دارد. بهتر است با تمرینات معمولی کار را شروع کنید تا بدن و سیستم عصبی زود خسته نشود. با ترشح هورمون آدرنالین شادی شما در زمان بدنسازی و حتی بعد از آن بیشتر خواهد شد و شما می توانید در شرایط روحی خوبی فعالیت های خود را انجام دهید. بدنسازی با تقویت سیستم عصبی قدرت تصمیم گیری را هم در شما بیشتر می کند.

انتخاب بهترین زمان برای بدنسازی

فواید بدنسازی برای مغز زمانی بیشتر می شود که شما تایم مناسبی را برای انجام این ورزش انتخاب کرده باشید. بهتر است قبل از شروع ورزش ابتدا شرایط بدن را مورد بررسی قرار دهید و هدف خود را مشخص کنید. در تایم صبح دمای بدن پایین بوده و تستسترون در حد نرمال است. سطح هوشیاری مغز هم به این هورمون بستگی دارد. اگر صبح را برای انجام بدنسازی انتخاب کنید تستسترون از حد نرمال بیشتر رفته و مغز شما می تواند عملکرد بهتری داشته باشد.

در تایم بعد ظهر دمای بدن افزایش یافته و سطح آدرنالین هم کمتر می شود. عملکرد شش افزایش یافته و تمرکز ذهنی کم می شود. فرد در ابن تایم قدرت و نیروی بدنی کافی برای انجام ورزش را دارد. اگر به دنبال عضله سازی هستید صبح بهترین زمان است چون مغز عملکرد بهتری دارد. آستانه درد و قدرت در تایم بعد ظهر بیشتر است و فرد می تواند با انجام حرکات سنگین تر مغز را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

در کنار انتخاب زمان مناسب برای بدنسازی شما باید تغذیه مناسب هم داشته باشید تا با این کار سلامت بدن و مغز شما تضمین شود. وقتی مغز انرژی لازم را در ورزش دریافت کند قطعا عملکرد بهتری خواهد داشت و این می تواند به نتیجه گیری بهتر کمک زیادی کند. ترکیب کردن ورزش های هوازی و فعالیت های سخت می تواند در کنار هم تاثیر بهتری بر تعادل مغز داشته باشد.

سخن پایانی

تمرینات ورزشی به روش های مختلف روی بافت های مغز و سیستم عصبی تاثیر می گذارند. اگر ورزش را به صورت کاملا اصولی و با برنامه دنبال کنید قطعا نتیجه قابل توجهی دریافت خواهید کرد . با افزایش ضربان قلب در طول ورزش گردش خون در بدن بیشتر شده و مغز می تواند خون و اکسیژن بیشتری را دریافت کند. اگر این فرایند به صورت طولانی مدت ادامه پیدا کند شما سیستم عصبی و بدنی سالم خواهید داشت. تولید سلول های جدید مغزی در افراد بدنساز به مراتب بیشتر است؛ به همین دلیل استرس آنها کم شده و احساس سرخوشی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *