05 شهریور
admin

مضرات بدنسازی برای قلب زیاد است آن هم در شرایطی که شما بدون توجه به شرایط بدنی خود فعالیت های سنگین را انتخاب کنید‌. اگر این ورزش را به صورت اصولی، زیر نظر مربی و با برنامه انجام ندهید، می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. قلب ماهیچه ای است که با ورزش کردن قوی می شود اما اگر بیش از اندازه تحت فشار قرار بگیرد، نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. ورزش های سنگین خطر بیماری های قلبی را در افراد افزایش می دهند.

علت مناسب نبودن بدنسازی و ورزش های سنگین برای قلب

برای افرادی که سابقه بیماری های قلبی دارند ورزش های سنگین بدنسازی به هیچ وجه توصیه نمی شود؛ چون ممکن است در دراز مدت ایست قلبی را به همراه داشته باشد. اگر چه ورزش برای سلامت قلب و عروق توصیه می شود اما انجام حرکات سنگینی که قلب را تحت فشار قرار دهد و میزان پمپاژ جریان خون درون عروق را بیشتر کند می تواند خطر آفرین باشد.

وزنه برداری مهمترین حرکت در بدنسازی است که به عضله سازی کمک می کند، اما افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند، نمی توانند این روش را دنبال کنند. شروع کار بدنسازی برای این اشخاص از تمرین های ساده و راحت است تا قلب به خوبی تقویت شود. مربی برای بدنسازانی که مشکل قلبی دارند حرکات سبک تر را پیشنهاد می کند.

وقتی فرد مبتلا به بیماری قلبی وزنه سنگینی را بلند می کند قلب مجبور است فشار زیادی  را تحمل کند که این باعث پارگی عروق و سکته قلبی می شود. ایست قلبی در این افراد به وفور دیده می شود. در بیشتر بیماری های قلبی عمل پمپاژ در قلب با اختلال مواجه شده و کاهش می یابد که حرکات سنگین ورزشی می تواند این مشکل را وخیم تر کند.

دلیل اصلی مناسب نبودن بدنسازی برای بیماران قلبی انجام حرکات سنگین برای عضله سازی است که قلب آنها را تحت فشار قرار می دهد. افراد مبتلا به بیماری قلبی توانایی کمی دارند و با کمترین حرکت تنفس آنها به شماره می افتد. قلب آنها تحمل فشار ناشی از حرکات سنگین ورزشی را ندارد و ممکن است در کمترین زمان دچار اختلال شود. بهتر است عوارض بدنسازی بر قلب و عروق را نادیده نگیرید و حتما با مشورت مربی این ورزش را شروع کنید.

تاثیر منفی مکمل های بدنسازی بر قلب

در بدنسازی ورزشکاران دوست دارند تا در مدت زمان کمتری عضله سازی کنند؛ به همین دلیل به سراغ مکمل ها می روند که برای قلب خطرناک هستند و عوارض زیادی هم دارند. مکمل های گیاهی و شیمیایی همه برای سلامت بدن خصوصا قلب مضر هستند و شما با چند جلسه مصرف می توانید علائم خطرناک بودن را مشاهده کنید.

ایست قلبی و بیماری های قلبی و عروقی در افرادی که مکمل استفاده می کنند به مراتب بیشتر است چون قلب تا زمان مصرف تحت فشار است و نمی تواند این حجم از مواد مغذی و اکسیژن را به اندام های دیگر برساند. منشاء تمام مکمل های استفاده شده در ورزش بدنسازی شیمیایی بوده و سلامت قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. در کنار ورزش های سنگینی که در بدنسازی به قلب فشار وارد می کند.

مکمل ها هم باعث انسداد عروق و پارگی شریان های اصلی قلب می شوند. شما قرار است با ورزش کردن به سلامت قلب خود کمک کنید نه اینکه با راهکارهای نادرست نتیجه ای عکس را رقم بزنید. هیچ پزشک متخصص و مربی با تجربه ای سلامت صد در صد مکمل ها را تضمین نمی کند به همین دلیل در پروسه بدنسازی مصرف آنها به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود.

پودرهای چاق کننده حاوی کورتون و مکمل های انرژی زا شما را به تناسب اندام نمی رسانند بلکه با تحت فشار  قرار دادن قلب، کبد و کلیه و سایر اندام ها سلامتی شما را با خطر جدی روبرو می کنند. استرس ناشی از مصرف بی رویه هورمون ها و داروها باعث نارسایی قلب و بزرگ شدن آن می شود. توجه به هشدارهای ناشی از مصرف مکمل را جدی بگیرید و سلامت خود را با مصرف چنین موادی به خطر نیندازید.

توصیه های ورزشی برای بیماران قلبی

بیماران قلبی بیشتر از افراد دیگر در خطر سکته و ایست قلبی هستند؛ بدین ترتیب باید ورزش بدنسازی را با رعایت اصول اولیه و زیر نظر مربی انجام دهند. توصیه های ورزشی به این افراد کمک می کند تا به سلامت قلب خود توجه بیشتری کنند و با انجام حرکات ورزشی درست بدنی سالم داشته باشند. اولین توصیه برای این افراد خودداری از تمرینات سنگین مثل برداشتن وزنه است.

کار با دستگاه های بدنسازی در اینجا اهمیت زیادی دارد و بیماران قلبی باید با کمترین سرعت با این تجهیزات فعالیت کنند. اگر سرعت دستگاه بیش از اندازه بالا باشد ضربان قلب افزایش یافته و قلب تحت فشار قرار می گیرد. اگر قبل از شروع تمرینات با انجام دراز و نشست خود را گرم می کنید بهتر است مدت زمان آن را کاهش دهید و تعداد دفعات را به حداقل برسانید چون فشار زیادی به قلب وارد می کند.

در تمرینات قدرتی که شما نیاز دارید تا با قدرت بالا کار کنید قلب تحت تاثیر قرار می گیرد و عملکرد آن با مشکل مواجه می شود. محیطی که برای بدنسازی انتخاب می کنید باید دمایی متعادل داشته باشد چون گرما و سرمای زیاد تنفس را مختل کرده و بر گردش خون تاثیر می گذارد به همین دلیل فرد روی قلب خود فشار زیادی  را احساس می کند.

از دیگر توصیه های ورزشی می توان به نوشیدن آب به مقدار کافی اشاره کرد. با ورزش‌های کردن سوخت و ساز و تعریق بدن بیشتر می شود و آب بدن کاهش می یابد که شما با مصرف آب بیشتر می توانید آن را تامین کنید تا قلب هم عملکرد بهتری داشته باشد. اگر چند روزی را به دلایل مختلف ورزش نکرده اید بهتر است شروع شما با آرامی باشد و با حرکات سبک و نرم استارت بزنید‌.

نکات مهم ورزشی برای سلامت قلب

برای تضمین سلامت قلب و کاهش مضرات بدنسازی بر قلب بهتر است به نکات مهمی که در زیر به آنها اشاره می کنیم توجه کنید.

  • برای شروع ورزش بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید؛ چون قرار است ورزش را برای لذت و افزایش سطح سلامتی خود انجام دهید.
  • تمریناتی که بیشترین سطح فشار را روی سینه دارند مثل دراز و نشست، دمبل و… خودداری کنید.
  • ورزش کردن در خانه برای بیماران قلبی توصیه می شود. برای این افراد در هوای سرد و گرم فضاهای باز مناسب نیستند.
  • در روزهای گرم بهتر است آب کافی بنوشید. وقتی آب بدن کاهش پیدا می کند تشنگی فشار زیادی به بدن وارد می کند.
  • اگر ضربان قلب شما حالت نرمال را ندارد بهتر است ورزش را به روز دیگری موکول کنید.
  • در صورتی که برای بیماری قلبی خود داروی خاصی را استفاده می کنید بهتر است قبل از ورزش آن را مصرف کنید تا آرامش کافی را داشته باشید.
  • افرادی که مشکل تنگی نفس دارند نباید بدنسازی را انجام دهند چون نفس تنگی آنها بیشتر خواهد شد.
  • سعی کنید همیشه زیر نظر مربی ورزش را انجام دهید. در این شرایط اگر مشکلی برای شما ایجاد شود مربی از شرایط شما با خبر بوده و می تواند کمک کند.
  • برای سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی توصیه می شود که به صورت روتین فعالیت های سبک ورزشی را دنبال کنید.
  • اگر در بدنسازی به دنبال تناسب اندام و عضله سازی هستید به هیچ وجه از مکمل ها و هورمون ها استفاده نکنید.
  • داروهای مورد نیاز برای ضربان قلب، فشار خون و… را همیشه همراه خود داشته باشید.
  • افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند بهتر است همیشه با یک همراه ورزش را انجام دهند.

نقش مربی در کاهش عوارض بدنسازی بر قلب

با انتخاب یک مربی با تجربه شما می توانید بدون نگرانی ورزش بدنسازی را دنبال کنید. مربی با توجه به شرایط فرد برنامه تمرینی را در اختیار او قرار می دهد. پس بهتر است در اولین روز مراجعه به باشگاه مربی را از شرایط بیماری خود در جریان بگذارید. برای بیماران قلبی همیشه حرکات سبک و پایه انتخاب می شود و این اشخاص باید تغذیه مناسب را داشته باشند. در زمان تمرین به هیچ وجه با دیگران رقابت نکنید چون هدف شما از ورزش کردن حفظ سلامتی است.

مربی با اطلاعات خوبی که دارد می تواند سطح آگاهی شما را در این زمینه افزایش دهد. سلامت ورزشکار برای مربی اهمیت زیادی دارد و در قبال آن مسئول است. اگر مربی به شما وزنه های سنگین و فعالیت های سخت را توصیه نمی کند قطعا سلامت شما را در نظر گرفته است. برای کاهش عوارض بدنسازی بر سلامت قلب بهترین راهکار انجام حرکات ورزشی سبک بدون استفاده از مکمل و هورمون است.

سخن پایانی

قلب به عنوان مهمترین عضو ماهیچه ای بدن برای تقویت نیاز به ورزش و تحرک دارد. شما می توانید با انجام ورزش های مناسب و بدون استفاده از مکمل به تقویت این عضو کمک زیادی کنید. انجام ورزش های هوازی آن هم قبل از بدنسازی تاثیر زیادی در کاهش بیماری های قلبی دارد. بیماران قلبی با تجویز پزشک خود می توانند به صورت روتین ورزش های مناسب خود را دنبال کنند. سلامت قلب زمانی به خطر می افتد که شما نسبت به بیماری خود بی توجه باشید و فعالیت های سنگین بدنسازی را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *